A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balesetek vasárnapja: letarolt villanyoszloptól az átszakított szalagkorlátig...

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Több közlekedési balesethez riasztották vasárnap a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nyírturánál, a 403-as főút 12-es kilométerszelvényénél, a hajnali órákban hajtott árokba egy kistehergépkocsi. A jármű egy utánfutót is vontatott, amely az úttesten fel-, rakományának egy része pedig kiborult. A rendőrségi helyszínelést követően az utánfutót kézi erővel távolították el az úttestről a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, majd drótkötél segítségével vontatták ki a járművet az árokból. Személyi sérülés nem történt.

Megcsúszott az úttesten, majd a szalagkorlátot átszakítva egy lakóház előkertjében állt meg egy nyerges vontató és szerelvénye Ököritófülpösön. A Kossuth Lajos utcai balesetnél a mátészalkai hivatásos tűzoltók és darus járművel a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről, villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Nyírcsászáriban, a Rákóczi telepnél. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a mentőkkel együtt emelték ki a járműben utazó egy fő sérült személyt, akit kórházba szállítottak.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó vasárnap a nyíregyházi Csipke utcában. Az ütközés következtében az oszlop kitört, amely egy másik oszlopot is magával rántott. A leszakadó vezeték egy ott parkoló járműre esett. Személyi sérülés nem, csak anyagi kár keletkezett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a villanyoszlopnak csapódott autót, majd biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. Körülbelül ötven fogyasztót érintő áramkimaradás volt a környéken.

Árokba csapódott, de félig az úttesten maradt egy személygépkocsi vasárnap Győrteleken, a Kossuth utcán. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a közúti akadály megszüntetésében segédkeztek. Személyi sérülés nem történt.

Füst szivárgott egy nyíregyházi, Szeder utcai melléképületből. A helyiségben található konyhában egy idős hölgy lett rosszul, elesett. A gáztűzhelyen lévő étel odaégett, az okozta a füstölést. A nyíregyházi hivatásos egység a közműveket kizárta, az idős hölgyet felsegítette, majd átadták őt a mentőszolgálat szakembereinek.

Bejelzett a tűzjelző egy nyíregyházi bevásárlóközpontban vasárnap. A Szegfű utcai épülethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók több egységgel vonultak. Egy első emeleti helyiségben elektromos szünetmentes tápegység égett, izzott. A beavatkozó egységek a bevásárlóközpontot 18:13-ra kiürítették, háromszáz fő hagyta el az épületet. Az egységek a tűz oltása után két túlnyomásos ventilátor segítségével átszellőztették a bevásárlóközpontot, ahová a látogatók egy órával később, 19:13-kor térhettek vissza. Tűztovábbterjedés és személyi sérülés nem történt.

Szamosangyaloson villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi. Az oszlop kitört, azt a vezetékek és az autó tartotta. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a közúti akadály megszüntetését végezték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések