A lebbencsleves valószínűleg még mindig ott van a napközik étlapján, és sokan a rossz emlékek miatt nem is szeretik, pedig finom fogásról van szó.
A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.
Hozzávalók 4 személyre:
> 15 dkg lebbencstészta> 5 dkg füstölt szalonna
> 40 dkg burgonya
> 1 fej vöröshagyma
> 1 darab paprika
> 1 darab paradicsom
> 1 dl tejföl
> petrezselyemzöldje
> pirospaprika
> só
Elkészítés:
A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések