A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták az Egert Budapesttel összekötő gyorsforgalmi utat - ennyibe került

A mintegy ötven milliárd forintból megépült 2x2 sávos autópályán gyorsabban és biztonságosabban lehet mostantól a fővárosba jutni. A 19 kilométeres útszakasz idén még ingyenesen használható.

2017-ben rakták le az Egert az autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út alapkövét. Az építkezés két ütemben, több mint ötvenmilliárd forintból valósult meg. Az ünnepélyes átadón a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, Eger és térsége évtizedes álma valósult meg az úthálózat megépítésével.

Az összesen 19 kilométeres útszakasz Eger mellett Andornaktálya, Nagytálya, Maklár, Füzesabony valamint Kerecsend belterületének forgalmát csökkenti. Az autópálya építése során egy körforgalmat, aluljárót, vadátjárót és két hidat is létesítettek, több mint százezer fát és cserjét ültettek, valamint 880 ezer négyzetméteren füvesítettek.

A térség fideszes országgyűlési képviselője szerint az M25-ös a bizonyíték arra, hogy komoly szándékkal, és kellő szaktudással határidőre befejezhető egy ekkora beruházás is.

A 2x2 sávos autópályára minden irányból fel lehet hajtani. Használatával biztonságosabb és rövidebb lett a Budapest-Eger távolság. Az M25-ös jövő év január elsejéig ingyenes.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések