A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Angliában a zárókörben a BL-indulás a tét

Jordan Hendersont választotta meg az angol labdarúgó-bajnokság legjobbjává a szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA), a már bajnok Liverpool csapatkapitánya mögött pedig két manchesteri játékos végzett: a Cityből Kevin De Bruyne és a Unitedből Marcus Rash­ford. 

A Premier League-ban azonban az utolsó forduló még hátravan, ezt vasárnap játsszák – a mérkőzések egységesen 17 órakor kezdődnek –, és még akadnak nyitott kérdések. A Liverpool mögött a Manchester City második helyét is kőbe véshetjük, a még kiadó két Bajnokok Ligája-indulást érő harmadik és negyedik helyért azonban a Manchester United (63 pont), a Chelsea (63) és a Leicester City (62) versenyt fut, s Leicester City–Manchester United meccset rendeznek (tv: Digisport 1).

A Leicester kedvező helyzetből várta a több mint három hónapos szünet utáni újraindulást, de nyolc mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg, így végül az utolsó fordulót a legkedvezőtlenebb állásból kezdi, visszaesve az ötödik helyre. Ennek ellenére a sorsa a saját kezében maradt: ha hazai pályán legyőzi a Manchester Unitedet, akkor visszaelőzi.

Döntetlen esetén viszont már segítségre is szüksége van, ez esetben a Chelsea-t tudja megelőzni jobb gólkülönbségével, ha az kikap vendégétől, a Wolverhamptontól. A Manchester United ellenkező utat járt be, mint a Leicester: azaz az újraindulás óta nem kapott ki. Az MU-nak veresége esetén csak halvány reménye lehet, a Chelsea-nek ki kellene kapnia. Mindenesetre a londoniak nem számíthatnak könnyű mérkőzésre, mivel a hatodik Wolverhampton az Európa-ligás szereplésért hajt.

A német és a spanyol élvonal után tehát vasárnap Angliában is lemegy a függöny, az olaszoknál azonban még három forduló van hátra. A Juventus csütörtökön este még a 35. fordulóban lépett pályára, és a bennmaradásért küzdő Udinese vendégeként győzelmével bebiztosíthatta volna sorozatban a kilencedik, összességében a 36. bajnoki címét, ám 2-1-re kikapott.

A torinóiak a 42. percben Matthijs de Ligt átlövésével megszerezték a vezetést, a hazaiak az 52. percben Ilija Nesztorovszki fejesével egyenlítettek. A Juventus az egész mérkőzésen aktívabb és kapura veszélyesebb volt, ám ezúttal ez még a döntetlenhez is kevés volt, mert a 92. percben Seko Fofana egyéni akció végén megszerezte az Udinese győztes találatát.

A 36. forduló pénteken a Milan–Atalanta mérkőzéssel kezdődött meg, és a kör előtt a vendég bergamóiak hat ponttal álltak a Juventus mögött a második helyen. A Serie ­A-ban azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek, ami a Juvénak kedvez, így az Atalanta nem kaphatott ki, hogy tartsa a lépést az éllovassal. De ha sikerült is pontot szereznie, a Juventus vasárnap a Sampdoria elleni hazai mérkőzésen (21.45, tv: Digisport 1) lezárhatja a történetet. Az már eldőlt, hogy a BL-ben a Juventus, az Atalanta, az Inter és a Lazio indulhat.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések