Ez a citromos sajttorta nem túl édes, egy kicsit sem vajas, viszont abbahagyhatatlan.
A citromos sajttorta savanykásabb íze miatt meleg nyári napokon különösen jólesik, hisz felüdít. Nagy előnye, hogy nem kell miatta egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, mivel gyorsan összeállíthatod. A mascarponés, tejszínes krémet még fehér csoki is gazdagítja. A tejszínet és a csokit érdemes pár órával korábban összeolvasztani, hogy legyen ideje kihűlni.
12 dkg édes keksz
12 dkg cukor
10 dkg fehér csoki
5 dkg vaj
2.5 dl tejszín
2 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
A tejszínt öntsd egy lábosba, és hevítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről, és rakd bele a kis darabokra tördelt csokit. Várd meg, míg elolvad, és hűtsd ki. A mascarponét habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával, egy teáskanál citromlével, az egyik citrom reszelt héjával, forgasd hozzá a kihűlt, tejszínes fehér csokit, és habverővel dolgozd össze.
Egyengesd a krémet a kekszes alapra, a tetejére rakj citromkarikákat, és díszítsd citromfűvel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
A citromos sajttorta savanykásabb íze miatt meleg nyári napokon különösen jólesik, hisz felüdít. Nagy előnye, hogy nem kell miatta egy egész délelőttöt a konyhában tölteni, mivel gyorsan összeállíthatod. A mascarponés, tejszínes krémet még fehér csoki is gazdagítja. A tejszínet és a csokit érdemes pár órával korábban összeolvasztani, hogy legyen ideje kihűlni.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone12 dkg édes keksz
12 dkg cukor
10 dkg fehér csoki
5 dkg vaj
2.5 dl tejszín
2 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy törd össze. A legegyszerűbb, ha késes darálóba teszed. Keverd össze az olvasztott vajjal és egy evőkanál cukorral. Nyomkodd a masszát egy kapcsos, sütőpapírral bélelt tortaformába. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.A tejszínt öntsd egy lábosba, és hevítsd forráspontig, majd húzd le a tűzről, és rakd bele a kis darabokra tördelt csokit. Várd meg, míg elolvad, és hűtsd ki. A mascarponét habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával, egy teáskanál citromlével, az egyik citrom reszelt héjával, forgasd hozzá a kihűlt, tejszínes fehér csokit, és habverővel dolgozd össze.
Egyengesd a krémet a kekszes alapra, a tetejére rakj citromkarikákat, és díszítsd citromfűvel. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések