A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A nemrég közzétett adóhiány-toplistán csillagászati összegek szerepelnek

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a top 60 legnagyobb adósok listáját! A listán szereplő összegek meglepőek és horribilisen nagyok, elég, ha csak a lista utolsó szereplőjét nézzük, akinek "csak" 14 199 632 forint adóhiánnyal kell elszámolnia.

Természetesen ezek az összegek csak egyre nagyobbak lesznek az idő múlásával, hiszen az alap tartozásra jön a tömérdek késedelmi díj, kamat, pótlék.

Ezek után persze mindenkit a nyertes összeg érdekelhet, ami bizony tíz számjegyű: a dobogó első fokán egy nagykereskedelem végzett, egész pontosan 1 794 506 000 forint adóhiánnyal. Ennek a fenti pontok alapján megállapított jogkövetkezmény összege 3 288 486 000 forint.

A vállalat az mfor.hu szerint tavaly került a NAV látókörébe, a cégnyilvántartás szerint 2019 nyarán indított végrehajtási eljárást a céggel szemben az adóhatóság illetékes hátralékkezelési osztálya.

A listán lévő összegeket leosztva személyenként/vállalatonként 10,86 milliárd forint adóhiányt kapunk, amely jogkövetkezményekkel felcsúszik 14,67 milliárd forintra. Ennyi pénzből a portál gyűjtése szerint a kétszeresére lehetne emelni a gyermeknevelési támogatások éves összegét, de ugyanígy duplán ki lehetne hozni belőle a Lánchíd felújítását is, amire 6 milliárd forintot ad a kormány a fővárosnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések