A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyel elnök alkotmányban rögzíti az egynemű párok örökbefogadásának tilalmát

Andrzej Duda előterjeszti azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű párok esetében. Lépése nem független attól, hogy jövő vasárnap tartják az elnökválasztást második fordulóját, ahol a varsói polgármesterrel ketten maradtak versenyben.

Utóbbi, Rafał Trzaskowski, Varsó LMBTQ-barát polgármestere maximálisan támogatja az elnököt, és azt, hogy az alkotmány tiltsa az örökbefogadást az azonos nemű pároknak. A PolandIn tudósítása szerint a varsói polgármester is kiáll Duda mellett:

Az alkotmánymódosítás sikeréhez az alsóház képviselőinek kétharmados támogatása szükséges. Ehhez a kormányzó Jog és Igazságosságnak nincs elegendő számú képviselője, de mivel a kérdésben gyakorlatilag az összes fontos lengyel párt egyetért, így a megszavazása nem lehet kétséges.

Duda tervei szerint az alkotmányba bekerül, hogy kizárólag ellentétes nemű párok fogadhatnak örökbe gyermeket, mégpedig azért, mert az állam felelőssége biztosítani a gyermekek felnevelését.

Az újraválasztására készülő Duda a június 29-i első fordulóban a szavazatok 43,7 százalékát szerezte meg, míg a második helyen Trzaskowski végzett 30,3 százalékkal. Mivel elsőre senkiknek sem sikerült megszereznie a szavazatok 50 százalékát, ezért július 12-én kettejük között dől el, ki lesz Lengyelország következő elnöke.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések