A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb zöldborsófőzelék receptje - így nem lesz csomós a rántás

Friss borsóból a legjobb, de mirelitből is isteni lesz.

Mivel tavasz csak három hónapig van egy évben, a friss, zsenge zöldborsó is csak korlátozott ideig hozzáférhető, egyéb esetekben valamilyen tartósított változatot kell választanod.

Ahhoz, hogy a főzeléked igazán jóra sikeredjen, elengedhetetlen, hogy a rántás ne legyen csomós, erre figyelj nagyon!

Hozzávalók:

➤ 70 dkg zöldborsó
➤ 4 dkg liszt
➤ 2 l víz
➤ 1 nagy fej hagyma
➤ 1 dl tejszín
➤ 1 csokor petrezselyem
➤ olaj
➤ 

Elkészítés:

Végy egy nagy lábast, szórd bele a szemeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és még a borsó felett is legyen nagyjából 1 deciliternyi. Tedd nagy lángra, sózd, és várd meg, amíg felforr. Forrás után vedd kis lángra. Ezután egy kisebb lábasban pirítsd meg olajon a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 dekagramm lisztet, nagyon gyors mozdulatokkal keverd össze, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg aranybarna nem lesz.

Ha ez megvan, vedd le, öntsd fel 2 deciliter vízzel, miközben folyamatosan kevered, így nem lesz csomós. A bugyogó borsóhoz vágj a lábasba petrezselymet, majd szép lassan kezdd el bele adagolni a rántást, folyamatos kevergetés mellett. Amikor kezd besűrűsödni, add hozzá a tejszínt is, várd meg, amíg buggyan egyet, és már el is készültél vele.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések