Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A legfinomabb Fekete-erdő süti: a meggyes-csokis finomság gyors változata

A Fekete-erdő torta az egyik kedvenc retró édességünk. Ha a melegben leegyszerűsítenéd a sütikészítést, ezzel a recepttel próbálkozz!

Ne csak boltban vagy cukrászdákban vásárolj Fekete-erdő tortát, süsd meg otthon! Most ráadásul friss meggyel is elkészítheted, és ez egy kicsit egyszerűbb, mint a klasszikus recept. A süti alapja egy finom, puha kakaós piskóta, amire tejszín, meggy és csoki is kerül. Megédesítheted vele az ünnepeket, és könnyen feldobhatod a szürke hétköznapokat is.

Hozzávalók:

> 25 dkg meggy
> 6 evőkanál porcukor
> 6 db tojás
> 4 evőkanál liszt
> 4 dl habtejszín
> 2 evőkanál kakaó
> 2 teáskanál sütőpor
> 2 csomag habfixáló
> 1 dl olaj
> csokichipsz

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral. Egyenként add hozzá a tojássárgáját, majd csorgasd bele az olajat, és óvatosan forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg a tésztát 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas, és tűpróba során sem lesz ragacsos a beleszúrt tű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, hűtsd ki teljesen, és vágd három részre.

Közben a tejszínt verd fel robotgéppel, add hozzá a habfixálót. Kis cukrot is nyugodtan tehetsz hozzá. Kend meg a tejszínnel a tésztát, és rakj minden rétegre kimagozott, félbevágott meggyet. A tetejét díszítsd gyümölccsel, csokichipsszel vagy csokireszelékkel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések