A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A koronavírusban különféle mutációk keletkeznek, amelyek kedveznek a kórokozó terjedésének

Legalábbis a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa szerint.

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Láthatóan kedveznek a vírus terjedésének azok a mutációk, amelyek tavasz óta a koronavírusban keletkeztek – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) virológusa csütörtökön az M1-en. Kis Zoltán szerint a vírus könnyebben tud sokszorozódni az emberi szervezetben, a stabilitását, érzékenységét a hőmérsékletre pedig befolyásolja, hogy mennyire marad ép a burka.

Emellett az emberek fogékonyak is a vírusra, mert még új a szervezetüknek.

Kínai tudósok korábban 19, a koronavírus eddig ismeretlen mutációját azonosították.

Nidhan Biszvasz és Partha Madzsúmder, az indiai nemzeti biomedikai genomika intézetének szakértői pedig április végén közölték, hogy a koronavírus tavaly decemberben jelent meg Kínában, és 10 különböző mutációja alakult ki. Egyikük (az A2a) kis híján kiszorította a többit, és dominánssá vált a világ különböző részein.

Egy új, csak néhány órája megjelent kutatás eredménye szerint a koronavírus őse 40-70 éve ott lehet már a denevérekben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
MUTÁNSOK HELYETT: 1 ÖRÖK MAGYAR!!!
ANTAL IMRE, A MAGYAR HUMOR ELEVENEN ÉLŐ DISZKRÉT BÁJA 85 ÉVE SZÜLETETT (1935 07.31.)!
„PAMI” c. ÉLETÚT MUTATÁSÁVAL…- A BELSŐ EMBER KINYILATKOZÁSAIVAL ÚJ STÍLUST TEREMTETT A VALÓBAN MAGYAR IRODALOMBAN! MÉG-PEDIGLEN: A NEVETTETŐ-KÖNYVET.
AMOLYAN LÉGIES HURRIKÁNT és FÖLDBE RÁNTÓ SZÍVÖRVÉNYT EGYSZERRE…- AMI MA SZÍNT-ÚGY BETEKER, MINT A MÚLT SZÁZADBAN, EZREDBEN, AMIKOR IS PAPÍRRA VETETTE SORAIT.
PEDIG AKKOR TÁJT IS, AHOGYAN ’MÁMA’ IS!!! - EGYKÉNEK SZÁMÍTOTT MAGYARKÉNT A BOLSEVIK PROPAGANDA GÉPEZET „TŐZSDEPALOTÁJÁBAN”…- A MÉG MOSTANSÁG IS „MAGYAR” TELEVÍZIÓNAK CSÚFOLT: SZABADKŐMŰVES AGY-MOSODÁBAN!!!

MIKÉNT A MÚLTBAN ÚGY ÉPPEN ’ITTEN’ IS…- MAGYARORSZÁGOT TÉBOLYULT GÖMBÖC FALJA MAGÁBA; - MIKÖZBEN CIGÁNY ÚTON TRAPPOLÓ GYILKOS TEKINTETŰ PEREPUTTYA AZON „DOLGOZIK”, HOGY ELLOPJÁK MÉG EGÉT és SZELLEMÉT (SZELLEMISÉGÉT!!!) IS!!!

HÁLA NAP-ISTENÜNKNEK; - Ő ÖRÖKRE ITT DERÍTHET MÁR SZÍVKATLANUNKBAN!
KEDVES RÍMKÉNT RÉMÁLMUNKBAN…- KÓDNYELVKÉNT A VÉRNARANCSON, CÍMKEKÉNT + KENYERÜNKÖN (A BETEVŐ FALATUNKON!!!) – HISZ MINDIG IS Ő MARAD…- A MOSOLYT FAKASZT…Ő, JÓ KEDVRE DERÍT…Ő: EMBER ÓRIÁS A JAVÁBÓL!!!

SZERREL ÉS TETTEL: PáLoS TReND
https://www.antikvarium.hu/konyv/antal-imre-pami-43256
https://www.youtube.com/watch?v=O1GhnoQ5g_g