A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Ferencvárosé lesz a Népliget mellett épülő szuperaréna

A Ferencvárosé lesz a Népliget mellett, a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokságra épülő 22 ezres aréna, ezt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a csütörtöki kormányinfón.

A minden teremsportágat kiszolgálni képes multifunkciós csarnokot a kormány a Ferencváros tulajdonába fogja adni, amint megépül. Gulyás szerint a Ferencváros jól fogja tudni működtetni és fenntartani ezt az intézményt. A miniszter azt jelezte, hogy kötnek egy megállapodást a Ferencvárossal arról, hogy a csarnokban meghatározott számban elsőbbsége van az állam, illetve a nemzeti válogatottak rendezvényeinek.

Az építkezés már néhány hónapja tart, és 2022 januárjára kell elkészülnie. Az aréna várhatóan százmilliárd forintnál is többe fog kerülni, így ez lesz a Puskás Aréna utáni második legjelentősebb sportcélú beruházás. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos korábban azt mondta, hogy az aréna üzemeltetése egyetlen fillérjébe sem kerül majd az adófizetőknek.

Egy huszonegyedik századi, modern, a világ bármely pontján helytálló multifunkcionális arénát fogunk felépíteni, ami kitűnően alkalmas lesz nemzetközi- és hazai sporteseményekre, kulturális eseményekre, koncertekre. Tehát biztos, hogy itt is egy olyan épületet kell felhúzni, ami utána megáll a lábán, és a működtetése, az üzemeltetése egyetlen fillérjébe sem kerülhet a magyar adófizetőknek, a magyar költségvetésnek

– mondta Fürjes a Sport TV műsorában.

Az Index júniusban megírta, hogy az arénát az úgynevezett design&build konstrukcióban, azaz gördülő tervezéssel építik, vagyis az építkezés közben alakítják ki a végső látványtervet. Különböző fórumokon már akkor keringett néhány kép a készülő arénáról. Néhány nappal ezelőtt Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke a Facebook-oldalán is megosztotta a látványterveket, így kiderült, hogy valóban úgy fog kinézni a kész létesítmény.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések