Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A Fekete-erdő torta isteni muffinváltozata: meggyes, kakaós piskóta tejszínnel a tetején

Ha nincs annyi időd, hogy Fekete-erdő tortát süss, próbáld ki a híres süti selymes, krémes muffin  változatát!

A Fekete-erdő torta a németek nagy kedvence, ami meghódította már az egész világot. A legjobb cukrászdák kínálatában is szerepel. Érdemes kipróbálni muffinként: sokkal gyorsabb, egyszerűbb, az íze viszont olyan, mint az eredeti tortáé. Sok helyen cseresznyével, máshol meggyel készítik.

Hozzávalók:

A muffinhoz
➤ 20 dkg liszt
➤ 20 dkg cukor
➤ 5 dkg vaj
➤ 2 db tojás
➤ 2 dl tej
➤ 2 evőkanál kakaó
➤ 1 teáskanál sütőpor
➤ 1 csipet só

A díszítéshez
➤ 15 dkg meggy- vagy cseresznyebefőtt
➤ 2 dl tejszínhab
➤ 5 dkg csoki
➤ 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jó habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd forgasd a tojásos masszába. A sima tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd telejesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből.

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliával, és díszítsd vele a süti tetejét. Csorgass rá olvaszott csokit, és rakj rá egy-egy szem meggyet vagy cseresznyét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések