A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bennmaradás a cél az elit-vb-re készülő női hokiválogatottnál

Jó alapokra építhet a jövő évi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott, mondta a csütörtöki edzés után Lisa Haley, a válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya. Az olimpiai bajnok Haley szerint lényeges lesz, hogy a legmagasabb osztályban milyen gyorsan tudnak majd játszani, a kanadai szakember szerint a magyar játékosokban megvan a szükséges sebesség. 

Lisa Haley kinevezését múlt pénteken jelentette be a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), és a szakember megbízatása a jövő augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. Tavaly jutott fel fennállása során először a legmagasabb osztályba a magyar női csapat, akkor Pat Cortina vezette a válogatottat.  Az idei vb a koronavírus-járvány miatt elmaradt,  jövőre pótolják Kanadában. Cortina szerződése lejárt, a továbbiakban a német férfi első osztályú bajnokságban dolgozik klubedzőként.

Óriási a lelkesedés a lányokban, szeretnek és tudnak is együtt játszani, nem utolsó sorban azért, mert jól működik közöttük a kémia

- nyilatkozta az MTI-nek a 47 éves szövetségi kapitány. "Természetesen vannak olyan elemek, amelyeken javítanunk kell, és ezeket fejleszteni is fogjuk, de az alapok kétségkívül nagyon jók." Célként a legmagasabb osztályban való bennmaradást nevezte meg. Haley szerint annak ellenére, hogy Magyarországon nincs nagy hagyomány a női jégkorongnak, a a magyar válogatott gyorsan el tudott lépni a gyengébb csapatoktól.

"Elfogadták a lányok az új kapitányt, látják, mekkora szakmai tudása van, emiatt azt várják tőle, hogy a lehető legmagasabb szinten legyenek felkészítve" - mondta Vas Márton, a hazai szövetség (MJSZ) általános igazgatója. Az a legfontosabb, hogy jó játékot játsszon a válogatott, szerinte képesek lesznek meglepetést okozni a vb-n, tette hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések