Sokan csak legyintenek a csontos csirkeszárnyra, pedig rengeteg lehetőséget rejt. Egy izgalmas páccal sokat kihozhatsz belőle. A chilis-mézes változat tuti nyerő, ha kedveled a pikáns ízeket. Praktikusan rakj hozzá zöldségeket, tökéletesek lesznek köretnek.
Hozzávalók:
* 12 db csirkeszárny* 5 evőkanál méz
* 1 db sárgarépa
* 1 db padlizsán
* 1 db cukkini
* 1 db paprika
* 1 db lila hagyma
* 0.5 db citrom
* 3 gerezd fokhagyma
* 0.5 teáskanál bors
* 0.5 csokor petrezselyem
* 1 teáskanál chili
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mosd meg, és törölgesd szárazra. Hagyhatod egyben, de a forgójuknál ketté is vághatod. Dörzsöld be a sóval, majd készítsd el a pácot. A mézet keverd össze a préselt vagy apróra vágott fokhagymával, a borssal, fél citrom levével és a chilivel, majd kend be vele a húsokat. Lefedve tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a szárnyakat.A zöldségeket pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, tedd hozzá a maradék fél citromot is karikázva, és rakd egy tepsibe. Pakold a zöldségek mellé a húsokat is, és önts alájuk kevés vizet. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 35-40 percig. Ha a hús már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig. Tálalás előtt szórd meg petrezselyemmel.
0 Megjegyzések