Ha csak magadnak dobnál össze egy mennyei desszertet, ez a bögrés, mikrós mákos süti egyszerűen szenzációs. Egyszerre édes és savanykás, a mákhoz tökéletesen illik a citrom, csokival pedig tovább fokozhatod az élvezetet.
Hozzávalók:
* 2 evőkanál liszt* 2 teáskanál cukor
* 1.5 evőkanál tej
* 2 teáskanál vaj
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál mák
* 1 késhegynyi sütőpor
* 5 dkg csoki
* vaníliaaroma
* mogyoró
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Öntsd hozzá a tejet, a citromlevet, az olvasztott, de nem meleg vajat, a vaníliát és a mákot, majd dolgozd simára a tésztát.Egy nagyobb bögrét vagy tálkát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a masszát körülbelül háromnegyedig. Tedd a mikróba másfél-két percre, és süsd a legmagasabb fokozaton. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj a tésztába tűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a mikróból.
A csokit olvaszd fel, csorgasd a legalább langyosra hűlt tésztára, és szórd meg mogyoróval.
0 Megjegyzések