A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban

A gazdasági aktivitás fellendülésének a reményében indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes, iránytalan zárást követően.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,51 százalék, az S&P-500 index 1,01 százalék, a Nasdaq Composite index 0,93 százalék erősödéssel kezdte a pénteki kereskedést.

A mutatók a pénteki nyitás előtti állás alapján heti nyereségben álltak, a DJIA 1,8 százalékkal, az S&P-500 2,4 százalékkal, a Nasdaq Composite 3,7 százalékkal emelkedett a hét eleje óta. A hónap eleje óta az indexek sorrendben 2,8, 2,3 és 4,8 százalékkal nőttek.

Pénteki emelkedésével a Nasdaq Composite index akár új rekordot is beállíthat. A mutató fél százaléknyira van június 10-én elért csúcsa alatt. Az S&P-500 és DJIA indexek 8 és 12 százalékos elmaradásban vannak történelmi csúcsaiktól.

A piacok láthatóan túltették magukat az új amerikai koronavírus-fertőzések növekvő számán és a korlátozások feloldását követő gazdasági fellendülésre összpontosítják a figyelmüket.

Hasonló okból indult emelkedésnek az olaj ára is, ami viszont az energiaipari részvényeket segítette kiemelkedően magas árfolyam emelkedéshez. Az Occidental Petroleum Corp és a Devon Energy Corp részvénye például hat és négy százalékkal emelkedett a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban.

Az olajár emelkedett, a Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedés kezdetén 2,65 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 42,61 dolláron, a WTI pedig 3,50 százalékkal emelkedett 40,20 dollárra.

Az eurót 0,25 százalékkal jegyzik erősebben 1,1229 dolláron, az arany spot ára 0,62 százalékkal unciánként 1733,67 dollárra emelkedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések