A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint másfél száz településen okoztak károkat az áradások

Huszonkilenc megye 161 településén okoztak károkat az áradások az elmúlt 24 órában, a katonai tűzoltóknak 387 lakásból, 578 udvarból és 219 pincéből, alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Az országos katasztrófavédelem (IGSU) tájékoztatása szerint ugyanakkor az erős szél 78 villanyoszlopot és 5 fát döntött ki. 

Összesen 71 személyt kellett otthonukból evakuálni az áradás miatt Fehér, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény és Máramaros megyében. Ők rokonoknál húzták meg magukat, vagy pedig a helyi hatóságok által rendelkezésre bocsátott menedékhelyekre kerültek ideiglenesen.

Az elmúlt két napban 3, ár által elragadott személy halt meg Bihar, Suceava és Vaslui megyében.

A tűzoltók jelentése szerint a Beszterce-Naszód megyei Óradnán több ember életét veszélyeztette kedden a települést elöntő árvíz. Több tucat embert szigetelt el az ár, a mentőcsapatoknak több mint 20 személyt kellett kimenteniük az ár által elragadott házakból. Őket a helyi önkormányzat által rendelkezésre bocsátott helyiségekben helyezték el.

Az áradás a Fehér megyei Nagyenyeden is gondokat okozott, ahol az árhullám több utcát elöntött, a tűzoltóknak több tucat házból kellett kiszivattyúzniuk a vizet. Negyven személyt kilakoltattak az árvízveszély miatt.

A hatóságok a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmezették a lakosságot a várható veszélyekre a rossz idő és az áradás sújtotta megyékben.

Az IGSU tájékoztatása szerint ugyanakkor szerda reggel 2 országút (DN 28 – Iaşi megye – és DN 17D – Beszterce-Naszód megye) és 3 megyei út (DJ 668 – Hunyad megye -, DJ 162 – Beszterce-Naszód megye – és DJ 142 – Maros megye) még le volt zárva a forgalom elől, több útszakaszon pedig megszorításokkal, vagy nehézkesen zajlik a közlekedés.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések