A friss zöldségekkel készülő húsgombócleves remek kezdete lehet a hétvégi családi ebédnek. Gyorsan megpuhulnak a hozzávalók, és annyira laktató, hogy elég utána egy könnyű második fogás. A frissen fejtett, zsenge, illatos zöldborsó felülmúlhatatlan. Ha a gombócokat csirkemellből készíted, igazán diétás lesz a leves.
Hozzávalók:
➤ 40 dkg darált csirkemell➤ 50 dkg újkrumpli
➤ 50 dkg borsó
➤ 1 db tojás
➤ 1 db zsemle
➤ 1 db sárgarépa
➤ 1 db leveskocka
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 3 szál kapor
➤ olaj
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
A zsemlét áztasd vízbe, majd amikor már elég puha, csavard ki belőle a nedvességet. A darált csirkemellet rakd egy tálba, add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint. Gyúrd össze, és formázz belőle gombócokat.A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a karikákra vágott répát, a felkockázott krumplit, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzd 20-25 percig. Amikor már majdnem minden puha, rakd hozzá a borsót, és főzd még pár percig. Végül szórd meg aprított kaporral.

0 Megjegyzések