A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ratko Rudic: sok jó pólóst láttam, de Benedek Tibor volt a legnagyobb

A négyszeres olimpiai bajnok horvát edzőnek már 14 éves korában feltűnt az ifú balkezes elszántsága, és csak azt sajnálja, hogy soha nem lehetett a 47 évesen múlt csütörtökön elhunyt háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó edzője.

Minden idők egyik legsikeresebb vízilabdaedzője, Ratko Rudic számtalanszor találkozott pályafutása során Benedek Tiborral, így a múlt csütörtöki tragikus hír után, amikor kiderült, hogy 47 évesen elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok magyar pólós, ő is megemlékezett róla.

“Végigkövettem Benedek pályafutását, és még arról is vannak emlékeim, amikor először találkoztam vele. Budapesten történt, ahová gyakran jártunk a jugoszláv válogatottakkal. Emlékszem, hogy amikor véget ért a közös edzés, ő és Varga Zsolt visszaugrott a medencébe, és órákon át gyakorolták a cseleket és a lövéseket. Csak 14 vagy 15 éves volt, de már akkor kitűnt az elszántsága, a vágya, hogy nagy játékos legyen” – mondta a wpdworld.com-nak az edzőként három válogatott élén négy olimpiai aranyérmet nyerő 72 éves szakember, aki alig egy hónapja jelentette be, hogy nyugdíjba vonul.

Benedek Tibor valóra váltotta gyerekkori álmait, megnyert mindent, amit csak egy vízilabdázó megnyerhet. Rudic beszélt arról is, hogy mennyi fejfájást okozott neki a balkezes magyar, és hiába ismerték a kedvenc megoldásait, nem tudtak ellene eredményesen védekezni.

“Tipikus trükkje volt, hogy befelé úszott, majd hirtelen kihúzódott a szélre, várta a labdát, és amikor megkapta, kíméletlenül a kapuba vágta. Tudtuk, hogy ez fogja csinálni, felkészítettük a védőket ellene, mégis mindig gólt lőtt. Nem lehetett ellene védekezni, ez volt az egyik nagysága” – mondta Ratko Rudic. Úgy jellemezte Benedeket, hogy teljes játékos volt, dinamikus és erős, aki tudta használni a fizikumát, de emellett gyors volt, technikás, és olvasta a játékot. Mindezek ellenére mégis mást tartott a legnagyobb erősségének.

“A lelkiereje és a győzni vágyása minden játékos fölé emelte. Sok jó pólóst láttam, kiválókat, de pszichikailag Benedek volt a legnagyobb” – mondta Rudic, aki egyetlen dolgot sajnál: “Nem volt lehetőségem arra, hogy az edzője lehessek, pedig nagyon szerettem volna.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések