A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakott spárga fűszeres tejszínes szószban sütve: hús nélkül is laktató

A rakott spárga újkrumplival sütve hamisítatlan tavaszi fogás, tejszínnel, sok sajttal feldobva pedig ínyenc ebéd vagy vacsora lehet.

Még használd ki, hogy tart a spárgaszezon, készítsd el minél többféleképpen az egészséges zöldséget! Azért főzd a spárgát enyhén cukros, citromos vízben, hogy ne érezd a mellékízét. Minél több rajta a sajt, annál finomabb.

Hozzávalók:
* 70 dkg újkrumpli
* 1 csokor spárga
* 15 dkg trappista sajt
* 3 dl tejszín
* 2 ág kakukkfű
* 1 mokkáskanál cukor
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* szerecsendió
* só
* bors

Elkészítés:
Az újkrumplit kapargasd meg, és főzd sós vízben 10-15 percig, majd amikor kihűl, karikázd fel. A spárgák fás végeit vágd le, pucold meg zöldséghámozóval, és főzd meg. Egy fazékban forralj vizet, rakj hozzá cukrot, citromot, és főzd 10 percig.

Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a zöldségeket. Lehetőleg alulra krumpli, felülre pedig spárga kerüljön, közben szórd meg sóval. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és locsold a zöldségekre a szószt, majd szórd meg reszelt sajttal és a kakukkfűvel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések