A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Paradicsomos, mozzarellás tészta: isteni ebéd 20 perc alatt

A könnyed paradicsomos-mozzarellás tésztával mediterrán életérzést csempészhetsz a hétköznapokba.

Paradicsom, mozzarella, némi bazsalikom, máris kész az olaszok nagy kedvence, a caprese. Ez lehet akár isteni előétel vagy könnyű vacsora is. Tésztával összekeverve pedig igazán laktató fogássá teheted. Üde öntettel leborítva még ízletesebb lesz a végeredmény. Ez a tészta hidegen is finom.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
➤ 40 dkg tészta
➤ 20 dkg mozzarella
➤ 20 dkg koktélparadicsom
➤ 1 ág bazsalikom
➤ 0.5 db lila hagyma
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ só
➤ olaj

AZ ÖNTETHEZ
➤ 0.5 dl olívaolaj
➤ 1 gerezd fokhagyma
➤ 3 csepp citromlé
➤ bors

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tegyél fel vizet főni, majd amikor elkezd lobogni, rakd hozzá a tésztát. Adj hozzá kevés olajat, sót, és főzd a tésztát a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le.

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd amikor elkezd színesedni, forgasd hozzá a tésztát. Süsd kevergetve egy-két percig, majd rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett koktélparadicsomot, a mozzarellagolyókat vagy szeletelt mozzarellát. Ízesítsd sóval, szeletelt lila hagymával és bazsalikommal. Végül keverd össze az olívaolajat, a citromot és a zúzott fokhagymát, majd öntsd le vele a tésztát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések