A csirkecomb sütve gyorsan elkészül, ráadásul számtalan módon feldobhatod, már néhány fűszer csodát tesz vele. A bortól is csak ízletesebb, omlósabb lesz, és bátran tehetsz mellé különféle friss zöldségeket is. Most tényleg van miből válogatni. Nagy előnye még, hogy nem tocsog az olajban.
Hozzávalók:
➤ 4 db csirkecomb➤ 50 dkg krumpli
➤ 20 dkg gomba
➤ 20 dkg zöldbab
➤ 20 dkg kelbimbó
➤ 4 ág rozmaring
➤ 1 dl fehér bor
➤ 1 db paprika
➤ 1 db lila hagyma
➤ 3 gerezd fokhagyma
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
A combokat tisztítsd meg, ízlés szerint szórd meg a sóval, borssal, majd hagyd állni a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek kellően átjárják. A megtisztított krumplit, a gombát, a kelbimbót, a lila hagymát, a paprikát szeleteld fel, a zöldbabot hagyhatod egyben is.Rakd a zöldségeket egy zsiradékkal kikent tepsibe vagy serpenyőbe, sózd meg, pakold hozzájuk a csirkecombokat, a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Locsold meg a borral, fóliázd le, és tedd forró sütőbe. Süsd 190 fokon 45 percig. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, pirítsd még néhány percig a húst és a zöldségeket.
0 Megjegyzések