A málna és a csokoládé tökéletes páros, a savanykás, ízes gyümölcsöt tökéletesen kiegészíti a selymes csoki. Nem bánod meg, ha a túl édes vajkrém helyett ganache-t használsz tölteléknek. A krém titka a jó minőségű étcsoki. Ez a csodás torta minden alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók:
A tésztához➤ 21 dkg cukor
➤ 23 dkg liszt
➤ 3 dkg kakaópor
➤ 3 db tojás
➤ 1 dl tej
➤ 1 dl olaj
➤ 2 teáskanál sütőpor
➤ 1 csipet só
A krémhez
➤ 40 dkg málna
➤ 20 dkg étcsoki
➤ 8 dkg cukor
➤ 8 dkg vaj
➤ 2 dl tejszín
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd jól össze a sütőporral, a sóval és a kakaóval. A fehérjét verd kemény habbá három deka cukorral. A sárgákat habosítsd a maradék cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, végül óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjét. Öntsd a masszát egy körülbelül 18 centi átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben süsd meg 40 perc alatt.A tésztát borítsd egy sütőpapírra, úgy letakarva hagyd kihűlni.
A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, majd melegítsd forráspontig. Rakd hozzá a kis darabokra tördelt csokit, és kevergesd, amíg felolvad. Ha ez megvan, tedd félre, és várd meg, míg teljesen kihűl. A vajat habosítsd a cukorral, majd keverd hozzá a csokit.
A tortát vágd két vagy három részre, kend meg a lapokat a krémmel, és rakj a rétegek közé málnát is. Hagyj a süti oldalára és a tetejére is csokit, majd díszítsd a tortát gyümölccsel.
0 Megjegyzések