A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyugat-európai országokat is érintenek a faji zavargások

Nyugat-európai országokat is érintenek a faji zavargások, amelyeket az afroamerikai George Floyd rendőrségi intézkedés közbeni megölése váltott ki az Egyesült Államokban - közölte a XXI. Század Intézet vezető elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Deák Dániel azt mondta, hogy a régi gyarmattartó államokban - például Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Spanyolországban, Portugáliában - párhuzamos társadalmak élnek, amelyek között ellentétek feszülnek, ezért a hasonló rendőri atrocitások pillanatok alatt kirobbantják a konfliktusokat.

Szerinte a békés demonstráció helyett azért alakulnak ki elfogadhatatlan zavargások, mert bizonyos politikai erők politikai tőkét akarnak kovácsolni a helyzetből, és szítják az indulatokat.

Ha a folyamat nem rendeződik, "a társadalmak koherens szövetei szét fognak esni" - vélekedett az elemző.

George Floydot május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás közben földre teperte, egyikük percekig térdelt a nyakán, annak ellenére, hogy a férfi többször is jelezte, hogy nem kap levegőt. A férfi a kórházba szállítás után halt meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések