Hirdessen itt

Nyolc szakaszon van belvízvédelmi készültség a Körösök-mentén

Öt szakaszon első-, hármon másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) területén. Az elmúlt időszakban esett csapadék árhullámokat indított el a Fehér- és a Fekete-Körösön – tájékoztatta az igazgatóság szerdán közleményben az MTI-t.

Mint írják, a júniusban eddig lehullott csapadék több állomáson meghaladja a 200 millimétert, már most több eső esett, mint az elmúlt 20 év azonos időszakában. A csapadék térbeli megoszlása ugyanakkor nagyon egyenetlen – jegyzik meg.

A réhelyi, a gyomai, a holt-sebes-körösi, a hosszúfoki és a mezőberényi szakaszon elsőfokú; a Kettős-Körös jobb partján, az Élővíz-csatornánál és a Dögös-kákafoki szakaszon másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az igazgatóság területén 28 szivattyútelep üzemel, ebből kilenc folyamatosan; június 9-e óta több mint nyolcmillió köbméter vizet emeltek át.

Az elmúlt időszakban hullott csapadék árhullámokat indított el a Fehér- és a Fekete Körösön, amelyek a folyók romániai szakaszain elsőfokú készültségi szintet meghaladva vonultak le. A magyarországi szakaszokon egyelőre nem kellett árvízvédelmi készültséget elrendelni. A Kettős- és Hármas-Körösön készültségi szintet meghaladó vízállások kialakulása nem várható – írják.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések