Most már jó édes a magyar eper, így érdemes belőle mennyei eperhabot készíteni. Már nagyanyáink is így ették. Ha szeretnéd visszaidézni a régi ízeket, akkor feltétlenül próbáld ki! Érdemes a habos rétegbe egész gyümölcsdarabokat is tenni.
Hozzávalók:
* 50 dkg eper* 12 db cukor
* 6 db tojáshab
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Az epreket alaposan mosd meg, és vágd félbe, a nagyobbakat pedig négy részre. Tegyél félre belőle a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy villával pépesítsd. A tojásokat verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és verd tovább. Végül forgasd hozzá az epres masszát.Kelyhekbe vagy tálkákba rakj néhány szem gyümölcsöt, majd kanalazd rá a habot. Tedd a hűtőbe, hogy lehűljön, tálaláskor még tetszés szerint díszítheted.
0 Megjegyzések