Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Megunhatatlan, régimódi eperhab villámgyorsan: már a nagyi is pont így készítette

Az eperhab jól behűtve igazi nyári hűsítő, amit könnyen, gyorsan összedobhatsz.

Most már jó édes a magyar eper, így érdemes belőle mennyei eperhabot készíteni. Már nagyanyáink is így ették. Ha szeretnéd visszaidézni a régi ízeket, akkor feltétlenül próbáld ki! Érdemes a habos rétegbe egész gyümölcsdarabokat is tenni.

Hozzávalók:

* 50 dkg eper
* 12 db cukor
* 6 db tojáshab
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az epreket alaposan mosd meg, és vágd félbe, a nagyobbakat pedig négy részre. Tegyél félre belőle a díszítéshez, a többit botmixerrel vagy villával pépesítsd. A tojásokat verd kemény habbá, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és verd tovább. Végül forgasd hozzá az epres masszát.

Kelyhekbe vagy tálkákba rakj néhány szem gyümölcsöt, majd kanalazd rá a habot. Tedd a hűtőbe, hogy lehűljön, tálaláskor még tetszés szerint díszítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések