Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, joghurtos, kapros öntet: salátákhoz, húsokhoz is jól jön

Mindig jól jön egy bevált öntet, hisz számtalan ételt feldobhatsz vele. A joghurtos, kapros változat percek alatt elkészül.

A joghurtos-kapros öntet tökéletes kiegészítője lehet a grill-, sült és rántott húsoknak, a halaknak, de még zöldségekhez, salátákhoz is illik. Nem bánod meg, ha görög joghurt lesz a szósz alapja. Érdemes tálalás előtt a hűtőben pihentetni. Hideg helyen napokig eláll. 

Hozzávalók:

* 2 dl natúr joghurt
* 1 dl tejföl
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 csokor kapor
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket pucold meg, és reszeld le, vagy pépesítsd fokhagymanyomóval. A kaprot mosd meg, törölgesd szárazra, és aprítsd fel.

Rakd egy tálba a joghurtot, tedd hozzá a tejfölt, a citrom levét, ízlés szerinti sót, borsot, végül a kaprot is szórd hozzá. Keverd jó alaposan össze, és lefedve tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.* 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések