A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korrupció miatt bűnügyi felügyeletet indítványoz az ügyészség egy rendőr és társai ellen

Egy rendőr is érintett abban a korrupciós ügyben, amiben bűnügyi felügyeletet indítványoz az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőr és két társa ellen előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást.

A megalapozott gyanú szerint még márciusban egy borsodi telephelyen megjelent egy férfi azzal, hogy testvére - egy rendőr zászlós - mint egyéni vállalkozó tulajdonában álló munkagép időszakos műszaki vizsgálatát kérje.

A vizsgabiztos a hatósági eljárás során hivatalos személyként a kormányhivatal iratai közé valótlanul azt rögzítette, hogy a vizsgálat kérelmezője a rendőr, és meghatalmazott az ügyben nem jár el. Emellett - miután a munkagépben nem volt benne az üzemóra, amely állásának rögzítése és fényképen történő dokumentálása a vizsgálat kötelező eleme -, a rendőr javaslatára egy másik munkagép üzemórájának adatait rögzítették úgy, mintha az a vizsgálatra vitt lassú jármű üzemórája lenne.

Ezért a rendőr testvére 2000 forintot adott át a vizsgabiztosnak, majd erről telefonon beszámolt fivérének, aki kevesellte az összeget és közölte, hogy 5000 forintot szokott adni.

A nyomozó ügyészség hétfőn mind a három embert gyanúsítottként hallgatta ki. A rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, míg a testvére és a vizsgabiztos beismerő vallomást tett. A vizsgabiztos azt is elismerte, hogy a járművek időszakos műszaki vizsgálatához kapcsolódóan rendszeresen fogadott el vesztegetési pénzt.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a vizsgabiztos őrizetét és ma indítványt tesz a Debreceni Járásbíróságnál bűnügyi felügyeletének elrendelésére - áll a közleményben.

BelföldKülföldSportGazdaságKultúraBulvárÉletmódReceptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések