A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű citromos kevert süti joghurttal és olajjal: még a piskótánál is puhább

Már a nyarat csempészheted az otthonodba az aranysárga, a joghurttól és az olajtól fantasztikusan puha kevert sütivel.

Ez a citromos kevert süti pofonegyszerű, mégis különleges, hisz olívaolaj kerül bele. A tésztája pillekönnyű, és garantáltan nem lesz száraz. Még vonzóbbá teheted a sima kevert sütit, ha gyümölcsöt is potyogtatsz a tetejére. Megkönnyíti a munkádat, hogy méricskéléshez a joghurtos poharat is használhatod. Ha kisebb, vastagabb formába teszed a masszát, lassabban sül át.

Hozzávalók:
* 2 pohár joghurt
* 2 pohár gyümölcs
* 2 pohár liszt
* 1 pohár cukor
* 3 db tojás
* 0.5 pohár olívaolaj
* 1 db citrom
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor

Elkészítés:
Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a joghurtot, a cukrot, a citrom héját, frissen facsart levét, a vaníliát és az olajat, majd keverd jó habosra. Egy külön edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót, majd spatulával vagy fakanállal óvatosan forgasd a joghurtos masszához.

Dolgozd simára, majd simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe, potyogtasd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig, majd szúrj bele egy fogvájót. Ha tisztán húzod ki, biztosan átsült, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések