A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hogyan edd a szénhidrátot, ha a tartós és végleges fogyás a cél? Mutatjuk, mit mivel kombinálj

A szénhidrátok fontos tápanyagai a szervezetnek, így fogyókúra alatt se mellőzd őket, csupán szelektálj, mennyit és milyen típusút fogyasztasz.

A mai trendi diéták sokasága épít a szénhidrátcsökkentésre vagy annak teljes kiiktatására. A tartós fogyás érdekében érdemes a finomított szénhidrátokat, mint például a fehér kenyeret, tésztát, rizst a szervezet és az agy működéhez fontos hasznos szénhidrátokra cserélni.

A megfelelő típusú és mennyiségű szénhidrát nem csak a helyes anyagcseréhez és az egészség megőrzéséhez járul hozzá: fogyasztásával a pluszkilók leadását is lehetővé teszi. Az összetett szénhidrátok rengeteg hasznos tápanyagot, rostokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaznak, ilyen például a teljes kiőrlésű lisztekből készült élelmiszerek, de bogyós gyümölcsök, hüvelyesek és a zöldségek is.

Emellett fontos a jó minőségű fehérjék és egészséges zsírok bevitele is. Ha az alábbiak szerint kombinálod a szénhidrátokat, nagyon jó hatással lesz a fogyókúrára. A nap minden étkezésére mutatunk variációkat.
A táplálkozási szakemberek szerint testsúlykilogrammonként 2-2,5 gramm szénhidrát fogyasztása ajánlott. A teljes kiőrlésű pirítóshoz remekül passzol a fehérjékben és rostokban gazdag, étvágycsökkentő avokádókrém és a főtt tojás.
Egy bogyós gyümölcsökkel felturbózott zabkása egész napra lendületet ad, és egész délig laktat majd.
A teljes kiőrlésű szendvicset friss salátával és rostban gazdag zöldségekkel turbózhatod fel. Pakold meg emésztésserkentő, zéró kalóriás csírákkal.
Remek ebéd készülhet teljes kiőrlésű csavart tésztából, a fehérjékben, esszenciális aminosavakban és vitaminokban gazdag borsóból, brokkoliból és répaszeletekből.
A quinoát használd köretként grillezett csirkemell, bébispenót, ómega-3 zsírsavban gazdag kelbimbó, brokkoli és vörös bab mellé.
Készíts rakott padlizsánt 100 gramm darált pulykamellel, paradicsommal és sovány sajttal.
A teljes kiőrlésű tortillatekercset pakold meg sovány csirkehússal, friss salátával és fehérjében, rostokban gazdag csicseriborsóval.
Vacsorára fogyassz könnyed, szénhidrátszegény finomságokat. A beluga lencsét tofuval párosítsd, ami a diétás étrendnek remek kiegészítője lehet kalciumtartalmának és ómega-3 zsírsavjainak köszönhetően.
Készíts párolt zöldségekből és csicseriborsóból könnyed salátát.
Bébispenótból, grillezett csirkemellből és gránátalmából is készülhet ízletes vacsora.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések