Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Habkönnyű, cseresznyés sült túró pofonegyszerűen: csak keverj össze mindent

A sült túró mennyei desszert, a belseje rezgős, pudingszerű. Most dobd fel cseresznyével!

A cseresznyés sült túró fantasztikus desszert, amit a kezdők is sikerre vihetnek. Könnyű, nagyon puha, és szinte szétolvad a szádban. Ha tortaformában sütöd, bármilyen alkalomra megállja a helyét.

Hozzávalók:

* 50 dkg túró
* 25 dkg cseresznye
* 12 dkg cukor
* 5 dkg vaj
* 2 dl tejföl
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 0.5 db citrom
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákhoz add a villával áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a kétféle cukrot, az olvasztott vajat, valamint a citrom héját és egy teáskanál citromlevet. Jól keverd össze, majd forgasd hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

Simítsd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett, kimagozott gyümölcsöt. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések