A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fidesz-KDNP EP-frakció: a baloldal és a liberálisok a múlt átírására törekednek

Az Egyesült Államokban rendőri intézkedés következtében elhunyt George Floyd esete kapcsán az Európai Parlament baloldali és liberális frakciói által megfogalmazott határozat elfogadhatatlan módon áll ki szélsőséges és erőszakos mozgalmak mellett. A képviselőcsoportok a közös múlt erőszakos átírására törekednek - közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti frakciója pénteken.

A képviselőcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében aláhúzta, a "szélsőséges baloldali mozgalmaknak" a történelem leegyszerűsítésére és a múlt átírására szobordöntögetésekkel és szoborrongálásokkal tett kísérletei a kommunista időket idézik.

Szomorúnak nevezték, hogy az Európai Néppárt (EPP) frakciója engedett a baloldal nyomásának, és támogatta a "kirívóan egyoldalú, szélsőbaloldali logikára és érvrendszerre" épülő határozatot.

A néppárt határozottan elítéli a rasszizmus minden formáját, ugyanakkor a néppárti frakció nem igazolhatja az erőszakot és a közös történelmi múltunk erőszakos, ideologikus megtagadását - szögezték le.

Hozzátették, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja sajnálatát fejezi ki a szomorú halálesethez vezető rendőri túlkapás miatt, és bízik abban, hogy az elkövetők szigorú felelősségre vonása a jogszabályok szerint megtörténik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések