Hirdessen itt

Épül az India-ház a Nyíregyházi Állatparkban

A szubkontinens élővilágát bemutató, teknős- és szirtcápa-látványossággal, valamint mangrovemocsárral is rendelkező India-ház épül a Nyíregyházi Állatparkban.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében épülő, nettó 820 millió forint értékű projekt csütörtöki sajtóbejárásán Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, az új látványosság lényegében a jelenleg a Zöld Piramisban az indiai elefántokkal társbérletben élő indiai rinocéroszok "tenyészbázisa" lesz, de emellett bemutatják benne India, illetve Délkelet-Ázsia élővilágát is.

Az ide belépőket az Indiai-óceán tengerparti tájképe fogadja, az egzotikus medencékben feketefoltú szirtcápák úszkálnak, arrébb pedig egy mangroveerdőt lehet majd látni, de az élőnövényes dekorációkkal, domborművekkel díszített épületben helyet kap egy különleges teknősgyűjtemény is - sorolta az igazgató.

A szakember hozzátette, a madarakon és a hüllőkön kívül szeretnék bemutatni India "háziállatát", a kígyót, de a látogatók az épületdíszítések segítségével betekintést nyerhetnek India sokszínűségébe, az ott élő emberek és az ország gazdag kulturális életébe is.

Gajdos László megjegyezte, várhatóan az India-házzal szemben épül majd fel a jégkorszak világát bemutató kéthektáros attrakció, amellyel - szavai szerint - a rinocéroszok és a jegesmedvék "látótávolságba" kerülhetnek egymással.
Az épülő India-házban helyet kap egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, mellette pedig felépül egy takarmánytároló, amely az ötezer állatot ellátó park eddigi raktározási problémáit oldja majd meg.

Kovács Ferenc, a nyírségi megyeszékhely kormánypárti polgármestere az eseményen felidézte, hogy a komplex állatparkfejlesztési program keretében megépült a látogatócentrum, a hópárduckifutó, a Pangea Hotel és az állatparki sétány is. Az India-házhoz kapcsolódó raktár július első felében, míg maga az épület jövő februárra készülhet el.

Az önkormányzat forrásigényt nyújtott be egy afrikai madárröpde megépítésére, a komplex fejlesztés igazi koronája azonban a jégkorszakot bemutató látványosság megépítése lenne - jegyezte meg.

A helyhatósági vezető a koronavírus-járvány okozta gazdasági kieséssel kapcsolatban azt mondta, az intézmény ebben az évben valószínűleg nem lesz nyereséges, a cél inkább a veszteségek minimalizálása lesz.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések