Hirdessen itt

Cukkinis, krémsajtos karfiolpizza liszt nélkül: ebből bármennyit ehetsz

Ez a különleges pizza alacsony szénhidráttartalmú, mégis nagyon ízletes. Nyugodtan szedhetsz dupla adagot is.

Ne mondj le diéta alatt se a pizzáról, csak változtass rajta egy kicsit! Alig tartalmaz kalóriát, ha a klasszikus tészta helyett karfiolrizs az alapja. A feltétet ízlés szerint összeválogathatod, de nem bánod meg, ha a paradicsomos szósz helyett ezúttal krémsajt kerül rá.

Hozzávalók:
* 1 fej karfiol
* 10 dkg krémsajt
* 1 db tojás
* 1 db vöröshagyma
* 5 dkg parmezán
* 0.5 db cukkini
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 teáskanál oregánó
* só
* bors
* snidling

Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, szedd rózsáira, és késes aprítógépben aprítsd jól össze. Akkor jó, ha rizsszerű az állaga. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a karfiolt, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold öt percig.

Amikor kihűl, keverd hozzá az oregánót, a tojást, a reszelt parmezánt, és dolgozd össze a masszát. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit vagy tűzálló tálat. Egyenletesen simítsd bele a masszát. A tetejére kenj krémsajtot, és tegyél rá vékonyra vágott cukkinikarikákat. Ha bírod a csípőset, chilivel is érdemes feldobni. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tálalás előtt még aprított snidlinggel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések