A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csökkentik az étvágyat, serkentik az emésztést: 4 házi diétás ital, ami sokáig eltelít

A fogyókúra elején mankóként szolgálhatnak az olyan italok, amik csökkentik az étvágyat - ezek közül mutatunk pár receptet.



Szerencsére vannak olyan étvágycsökkentő italok, amelyek segítenek átvészelni a diéta ezen periódusát, és amiket otthon is könnyedén el lehet készíteni. Idővel beáll a vércukorszint, és sokkal könnyebb lesz mértékkel étkezni, lecsökkenteni a korábbi adagokat.

Bizonyos összetevőket egymással vegyítve nem csak finom, de nagyon egészséges és zsírgyilkos italokat lehet létrehozni.

Ilyen alapanyagok lehetnek például az olajos magvak, a gyömbér, a fahéj és a Cayenne-bors is. Felhasználásukkal isteni étvágycsökkentő italok készíthetőek - zöld leveles zöldségekkel, paradicsommal, répával vegyítve tökéletes kombinációt alkotnak.
Cayenne-borsos paradicsomlé

A paradicsom, Cayenne-bors és zeller nemcsak a Bloody Mary alapja, hanem vitamindús kiegészítője a kiegyensúlyozott étrendnek. Két-három szál zeller három paradicsommal, egy kisebb répával, egy fél evőkanálnyi borssal - ízlés szerin sóval - és két deciliter vízzel összeturmixolva garantáltan csökkenti az étvágyat. Ez a hatás a Cayenne-bors kapszaicintartalmának köszönhető, a vegyület a csípős növényekben, például az erős paprikában is megtalálható.

Mángold-zöldturmix

A mángold segít kiegyensúlyozni a vércukorszintet, aminek köszönhetően mankóként szolgál a fogyókúra elején, hiszen ezt elfogyasztva nem fogsz gyorsan megéhezni. Négy nagy, szár nélküli mángoldlevelet dobj a turmixba egy nagyobb almával és egy fél banánnal, majd önts bele három deci vizet.
Diós turmix

Egy marék dióhoz adj hozzá egy almát és egy kisebb banánt, két evőkanál zabpelyhet, valamint két és fél deciliter vizet. Ezeket turmixold össze, majd a végén szórd meg az elegyet egy fél teáskanálnyi fahéjjal - ez az összetevő elveszi az étel iránti sóvárgás érzését.

Céklás gyömbérital

Aki szereti a gyömbér karakteres ízét, imádni fogja ezt a receptet. Két kisebb céklához adj három teáskanálnyi gyömbérport, egy kisebb friss gyömbérdarabot, egy fagyasztott banánt és két deciliter mandulatejet. Ezeknek az összetevőknek magas a fehérjetartalma,  sokáig laktatnak, ráadásul a gyömbér nemcsak serkenti az emésztést, de az étvágyat is csökkenti.

Akinek nincs kedve vagy lehetősége turmixok elkészítésére, a mentás tea, a zöld tea és a kávé is remek természetes étvágycsökkentőként szolgálhatnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések