Hirdessen itt

BÉT - Esett a vezető részvények többsége

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 207,64 pontos, 0,55 százalékos csökkenéssel, 37 279,82 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 21,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a sok pozitív hírnek köszönhetően pluszban tartózkodnak a nemzetközi piacok, a budapesti tőzsdén ugyanakkor nem tükröződik az a vételi erő, ami a vezető indexekben látszódik. A Mol relatíve felülteljesítő volt, de esetében sem látni érdemi erőt - mondta.

Az elemző szerint makrogazdasági adatokban szegényes volt a nap, a gazdaság újraindulásával kapcsolatos remények bátorítják a vevőket. Több amerikai államban is növekvő fertőzésszámokat közöltek, ugyanakkor további szigorítást - például kötelező maszkviselést - jelentettek be, azt remélik, ezzel kezelni tudják a fertőzés újabb hullámát.

Pozitív hírek jöttek az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelemmel kapcsolatban is. Kína a korábbi megállapodásnak megfelelően az amerikai mezőgazdasági termékek vásárlásának növelését tervezi, ami kedvezően hatott a piaci hangulatra. Európában pedig pénteken kezdődött az EU-s tagországok vezetőinek egyeztetése a 750 milliárd euró keretösszegű gazdasági élénkítő csomagról, az ezzel kapcsolatos remények is segítik a piacokat - tette hozzá.

A Mol 9 forinttal, 0,47 százalékkal 1914 forintra erősödött, 4,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,78 százalékkal 11 440 forintra csökkent, forgalmuk 11,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,40 százalékkal 387,50 forintra esett, forgalma 493,6 millió forint volt.

A Richter-papírok 80 forinttal, 1,14 százalékkal 6930 forintra gyengültek, forgalmuk 4,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3569,85 ponton zárt pénteken, ez 22,20 pontos, 0,63 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések