A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az osztrákok fele tart a válság hosszú távú gazdasági következményeitől

Az osztrákok 49 százaléka tart attól, hogy a koronavírus okozta válság hosszú távon is hátrányosan érinti majd anyagi helyzetét - derül ki a Gallup Intézet péntek délután nyilvánosságra hozott felméréséből.

 A Gallup Intézet interneten ezer 16 év feletti osztrák állampolgárt kérdezett meg arról, hogyan vélekedik a koronavírus-járvány következményeiről. Andrea Fronaschütz, az intézet gazdasági igazgatója elmondta, hogy a válság jelentős mértékben megváltoztatta az osztrákok értékrendjét; a korábbinál sokkal jobban szem előtt tartják a tudatos, mértékletesebb vásárlást. Megállapítható az is, hogy a lakosság bevételének csökkenésével, illetve bizonytalanná válásával aranyosan nő a társadalomban a félelem - tette hozzá.

A megkérdezettek több mint 70 százaléka vallotta azt, hogy a munkahely és az egészség fontossága megnövekedett a válság idején. Az emberek több mint fele a korábbinál jobban értékeli a helyi termékeket, és aggódik amiatt, hogy jelentős mértékben megnőhet az államadósság.

A válaszadók csaknem 40 százaléka számára hangsúlyossá vált a digitalizáció, több mint 30 százaléka számára pedig a határvédelem, az energiaellátás, az oktatási reform, az adó- és a nyugdíjreform, a klímavédelem fontossága, továbbá a bűnözés visszaszorítása.

Az emberek kevésbé tartják lényegesnek ugyanakkor a fogyasztói jogokat, a művészetek és a kultúra támogatását és a nemek közötti egyenlőséget, valamint a "luxust".

Ausztriában összesen 16 971 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 15 985-en időközben meggyógyultak, és 675-en haltak meg a betegség szövődményeinek következtében.

Jelenleg 404 aktív beteget tartanak nyilván.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések