A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az izraeli annektálás terve ellen tiltakozik Cseh Katalin

Ha Sorost kritizálják, akkor az az ellenzék szerint az csak antiszemitizmus lehet, semmi más. Ha Izraelt kritizálják, akkor logikai alapon, az is csak antiszemitizmus lehet. Akkor most van elfogadhatatlan antiszemitizmus és elfogadható antiszemitizmus?

Ugyanis közös levelet és petíciót közöltek 25 európai ország különböző politikusai a Palesztinában tervezett új izraeli annektálás kapcsán. „Mi, parlamenti politikusok szerte Európából elkötelezettek vagyunk a szabályokon alapuló globális rend mellett, és komolyan aggódunk Trump elnök izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos tervei, valamint Palesztina tervezett izraeli annektálása miatt. Aggódunk amiatt, hogy ez precedenst teremthet a nemzetközi kapcsolatokban” – írják.

A több mint ezer európai politikus által aláírt levél szerint Európa igazságos megoldást szorgalmazazott az izraeli-palesztin konfliktusban, a kétállami megoldás mellett kiállva, összhangban a nemzetközi joggal és a releváns ENSZ BT-határozatokkal. Szerintük Trump eltér a nemzetközi elvektől azzal, hogy a tartós izraeli ellenőrzést támogatja a palesztin területek fölött, szuverenitás nélkül hagyva a palesztinokat.

Az aláíró politikusok szerint Európának határozottan fel kell lépnie az ügyben, hogy reagáljon a kihívásokra, megakadályozva az annektálást, megőrizve a kétállami megoldás lehetőségét, igazságos megoldást találva a konfliktusra. „A szabályokon alapuló nemzetközi rend központi jelentőségű Európa saját hosszú távú stabilitása és biztonsága számára is. Alapvető érdekünk és felelősségünk ennek megőrzése” –  írják.

A levél aláírói között található Manuel Valls korábbi francia baloldali miniszterelnök, Annalena Baerbock, a német Zöldek társelnöke, Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt korábbi elnöke, egy belga és egy luxemburgi európai néppárti EP-képviselő; valamint számos más – nagyrészt baloldali, szocdem, zöld, szélsőbaloldali, kommunista politikus között – magyar részről egyedüliként Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések