A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tavalyi fürdővendégek 96 százaléka egyelőre elbújt

Csillaghegy és a Paskál már nyitva van, egyelőre semmilyen gondot nem okoz a védőtávolság betartása. Árat is csökkentettek.

Nagyon alacsony a vendégszám a budapesti gyógyfürdőkben, a tavalyi év hasonló időszakához képest 4 százalékos a forgalom – tudta meg az InfoRádió a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatójától.

Szűts Ildikó elmondta, hogy a Csillaghegyi Strandfürdő már teljeskörűen megnyitott szombaton azok után, hogy pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ ezt lehetővé tette. Minden szolgáltatás, tehát a szauna, a gőzfürdő, a masszázs is igénybe vehető – akciós árakkal. Jövő héttől a szabadtéri úszómedence már reggel 7-től elérhető lesz, hogy a munkába járók reggel még “csobbanhassanak” egyet.

Az úszómedencékben a távolságtartást könnyű betartani a sávelválasztás miatt, de másutt sincs egyelőre sok vendég, mindenki óvatos – jelezte Szűts Ildikó. A gyógymedencék esetében folyamatosan tájékoztatják a vendégeket a másfél méterre, akár piktogramos módon is, de nagyon számítanak a vendégek együttműködésére ebben, hisz az úszómesterek aligha tudják eldönteni, hogy a vízben tartózkodók közül ki él egy háztartásban.

A belső tereket Csillaghegyen kívül egyedül a Paskál Strandon tudták megnyitni,

a többi gyógyfürdőben jelenleg zajlik a medencék feltöltése és a terek fertőtlenítése, amely viszonylag sok időt vesz igénybe.

Ha mindennel kész vannak, vízmintát vesznek, hogy kiderüljön, minden rendben van-e.

“Ha a belső terek is megnyitnak, és igazán jó idő lesz, akkor lehet majd megmondani, a vendégek milyen arányban térnek vissza” 

– mutatott rá Szűts Ildikó.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések