Hirdessen itt

A spanyol kormány 16 milliárd eurós kárenyhítési alapról döntött a tartományok számára

A spanyol kormány 16 milliárd euró értékű, a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítését célzó pénzügyi alap létrehozásáról döntött a tartományok részére - jelentette be María Jesús Montero kormányszóvivő, a kabinet keddi ülését követő sajtótájékoztatón Madridban.

A támogatásból 9 milliárd euró az egészségügy, 2 milliárd euró az oktatás területére fordítható, továbbá 5 milliárd eurót osztanak szét a karanténidőszak miatt kieső bevételek ellentételezésére.

A tizenhét tartomány és a két észak-afrikai exklávé nem egyformán részesül a négy részletben folyósítandó összegből, hanem aszerint, hogy hol, mennyire volt súlyos a járvány - hangsúlyozta.

Az alap létrehozását a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Isabel Celaá oktatási miniszter beszámolt arról, hogy a jövő tanév első negyedévtől kezdve 500 ezer számítógépet és táblagépet kapnak a közoktatási intézmények rászoruló diákjaik számára, akik akár otthoni használatra is kölcsönkaphatják az eszközöket.

A 260 millió euró értékű programmal a diákok közötti digitális szakadékot kívánják csökkenteni, mivel a járvány miatt bevezetett távoktatás során hozzáférési problémák merültek fel.

Spanyolországban a jövő tanévtől készülnek visszaállni a jelenléti oktatásra, amelyhez a szaktárca útmutatót is készített, javasolva a tantermekben a diákok ülőhelyei közötti, legkevesebb másfél méteres távolság biztosítását, valamint a 15-20 fős tanulócsoportok kialakítását.

A spanyol egészségügyi minisztérium keddi adatai szerint eddig 244 328 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust, az elmúlt egy nap során 76 új fertőzöttet azonosítottak.

Az elmúlt egy hétben 25-en hunytak el a fertőzés következtében. A halálesetek összesítését a szaktárca több mint egy hetet felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27136 halálos áldozat szerepel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések