Hirdessen itt

A miniszterelnök szerint válságos az árvízhelyzet Nyugat-Ukrajnában

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök szerdán válságosnak, a 2008. évinél is súlyosabbnak nevezte az ország nyugati részében súlyos pusztításokat végző és halálos áldozatokat is követelő áradásokat.

 A kormányfő szerdán az UNIAN ukrán hírügynökség jelentése szerint körberepülte több kormányzati tisztségviselővel, köztük Arszen Avakov belügyminiszterrel az áradásoktól sújtott területeket.

Az árvizek főként négy megyét érintenek, a legsúlyosabb a helyzet Ivano-Frankivszkban, továbbá Lviv, Csernyivci és Kárpátalja megyékben.

Smihal közölte, hogy a heves esőzések miatt a folyók kiléptek medrükből, és ennek következtében a víz elöntött egy kórházat az Ivano-Frankivszk megyében lévő Halics városában, ahol koronavírusos betegeket is kezelnek. Szavai szerint megkezdték az intézményben lévők evakuálását.

A belügyminiszter saját jelentésében arról számolt be, hogy Ivano-Frakkivszk egyes részeiben a havi átlag 70 százalékának megfelelő csapadék esett az elmúlt két napban. Védőgátakban, hidakban és utakban okozott súlyos károkat a térségben a viharos széllökésekkel kísért eső. Ivano-Frankivszk megyében több mint 200 települést árasztott el a víz, 29-et vágott el a külvilágtól. Három ember vesztette életét, egyet eltűntnek nyilvánítottak.

Három régióban, Ivano-Frankivszk, Lviv és Csernyivci megyében együtt 429,7 kilométernyi útszakaszt és 130 hidat tett tönkre az áradás, továbbá 34 település közlekedési összeköttetése szakadt meg. Szavai szerint már előkészítettek egy helikoptert, amely várhatóan a délutáni órákban élelmiszert visz a külvilágtól elvágott településekre.

A mukachevo.net kárpátaljai hírportál fotókat közölt a Munkácsot az Ivano-Frakivszk megyében lévő Rohatinnal összekötő autópályán keletkezett károkról. Az egyik felvételen Kőrösmező településnél egy több méteres beomlás látható az útburkolaton.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések