A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lengyel kormányfő bejelentette a kiosztott nyereség utáni társasági adó bevezetését

Cash flow alapú, vagyis csak a kiosztott nyereség után fizetendő társasági adó bevezetését jelentette be szerdán Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a kevesebb mint 4 milliárd forintnak megfelelő árbevételű cégek számára.

A miniszterelnök szerint az adórendszernek az évi 50 millió zlotynál (mintegy 3,9  milliárd forint) alacsonyabb árbevételű cégekre vonatkozó módosítása a  lengyelországi vállalkozások mintegy 97 százalékát érinti.

Az Észtország példájára meghozott módosítás a lengyel  középosztály megerősítését célozza, a következő években több százezer új munkahely megteremtését eredményezheti. Bevezetése közel 5 milliárd zloty (387 milliárd forint) bevétel-kiesést okozhat az állami költségvetésben - mondta el  Morawiecki.

Lengyelországban a kiscégeknek 9 százalékos, az évi 1,2 millió eurónak megfelelő árbevételű társaságoknak pedig 19 százalékos társasági adót kell fizetniük.

A cégek pénzügyi likviditását javító adófizetési módszer bevezetését Lengyelországban már a nyári hónapokra tervezték, a koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották a lépést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések