Terjed a videó a Budapesten megbilincselt biciklis nőről: nagy a felháborodás, csak éppen azóta kiderült, hogy a nő előtte megrúgta a rendőrt

Felháborodásuknak hangot adó kommentek kísérik útján a Facebookon osztogatott videót, melyet az Index tett közzé, s ami azt ábrázolja, hogy Budapesten egy kerékpáros nőt tepernek a rendőrautó motorháztetejére, és bilincselnek meg. 

A nő közben folyamatosan kiabál, egy másik nő pedig mobiltelefonnal felvette az eseményeket, ezt tette közzé a portál.

Pontosabban az események egy részét, az ugyanis nincs rajta a videón, amit a rendőrség állít: hogy a nő eredetileg úgy gondolta, kerékpárosként rá nem vonatkoznak a közlekedési szabályok, és áthajtott a piroson, majd mikor a rendőr meg akarta állítani, ő továbbhajtott, s mikor utolérték, nem akarta magát igazolni, aztán hazudott és még meg is rúgta a rendőrt.


A portálnak ugyanis így válaszolt a rendőrség az eset kapcsán:

2020. május 16-án 11 óra 35 perckor a XI: kerületi rendőrök intézkedtek a kerékpáros nővel, mert az áthajtott a piroson a biciklijével a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésénél.

A nő nem állt meg a rendőri felszólításra, és tovább akart hajtani.
 Nem volt hajlandó igazolni magát, majd valótlan adatokat diktált be.
 A nő az intézkedésnek többször ellenállt, kiabált
 Az egyik intézkedő járőrt megrúgta
 A rendőrök az erőszakosan fellépő nővel szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.
 Az intézkedés alá vont nő a valódi személyazonosságát csak a rendőrautóban közölte.
 Az intézkedés során a nőnek személyi sérülése nem keletkezett.
 A rendőrök a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt előállították, tájékoztatták az illetékes ügyészséget, továbbá feljelentést tettek ellene a tilos jelzésen való áthaladás szabályszegése miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések