Spenótos-brokkolis rakott tészta sok sajttal: 40 perc alatt kész a főfogás

A spenótos-brokkolis tészta remek választás lehet kiadós ebédnek vagy vacsorának is. Friss vagy mélyhűtött spenótból is készítheted.

Ilyen formában a spenótra és a brokkolira sem mond senki nemet. A ricotta és a sok sajt igazán különlegessé teszi az izgalmas egytálételt. Annak ellenére, hogy a spenótot meg kell párolni, a tésztát és a brokkolit pedig megfőzni, nem tart sokáig összedobni. A penne kitűnő alap hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

- 50 dkg penne
- 40 dkg fagyasztott spenót
- 20 dkg ricotta
- 20 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:

A zúzott fokhagymát párold meg kevés olajon, majd rakd hozzá a megtisztított spenótot, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Párold addig, amíg megfonnyad, majd húzd le a tűzről. A pennét és a rózsákra szedett brokkolit is főzd külön edényben roppanósra körülbelül 10-12 perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le. Keverd össze a spenótot, a brokkolit és a ricottát.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés vajjal, és terítsd bele a penne felét, arra pedig rakj spenótos, brokkolis keveréket. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a tetejére reszelj sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések