A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, krumplis rakottas tavaszi zöldségekkel: a tejszíntől finom szaftos lesz

Akár már újkrumpliból is elkészítheted a színes, ízes zöldséges rakottast, amibe kolbász helyett csirkemell kerül.

Ha kiéheztél a zöldséges ételekre, akkor ezt a rakottast készítsd el! A hagyományos kolbászos, tojásos változattal szemben ez nem nehezíti el a gyomrot, és a tejföl helyett tejszín kerül bele. Annyi tejszínt önts a rétegek közé, hogy ne is tocsogjon, és ne is legyen száraz. A sajtot ne spórold le a tetejéről, hisz nagyon feldobja a nyúlós, vastag réteg a rakott fogást.

Hozzávalók:

- 1 kg krumpli
- 20 dkg csirkemell
- 20 dkg sajt
- 5 dl főzőtejszín
- 3 db paradicsom
- 1 fej brokkoli
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor spárga
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, és héjában, sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt. Arra figyelj, hogy ne puhuljon meg annyira, hogy szétessen. Hámozd meg, és amikor kihűl, karikázd fel. A brokkolit rakd forrásban lévő vízbe, és főzd hét percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A spárgákat tisztítsd meg, és forrázd le. A csirkemelleket szeleteld fel, sózd, borsozd, és kevés olajon, nagy lángon süsd két-két percig. A paradicsomot és az újhagymát szeld fel.

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd a hozzávalókat addig, amíg el nem fogynak. A tejszínt keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd a rétegekre. A tetejére szórd a reszelt sajtot, majd 180 fokon süsd 20 percig, vagy amíg piros nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések