A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Családi biznisz: anya és lánya együtt árultak drogot egy Heves megyei falu szélén

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a Hevesi Járási Ügyészség azt az anyát és a lányát, akik éveken át adtak el tiltott szereket Tarnaörsön, főként helyieknek.

A vádlottak több más családtagjukkal együtt közös háztartásban éltek a falu szélén, egyikük sem dolgozott, kettejük legális jövedelmét a lány ápolási segélye jelentette, amit alkalmanként a házban élő rokonok egészítettek ki.

A két nő 2015-ben állapodott meg abban, hogy szűkös anyagi helyzetük javítása érdekében munka helyett illegális drogkereskedelmet fognak folytatni a környéken. Ehhez digitális mérleget és mérőkanalakat vásároltak, majd kapcsolatba léptek azokkal a jászsági illetőségű személyekkel, akiktől az új pszichoaktív anyagokat beszerezhették.

A drogeladásban mindketten aktívan részt vettek, saját lakásukon árulták a szereket, mind az alkalmi, mind a visszatérő vásárlóknak, sőt, aki nagyobb tételben vásárolt tőlük, az még kedvezményt is kapott.

Az értékesítésre szánt tiltott anyagot a nők a lakóház különböző helyiségéiben elrejtve tárolták, így jutott a porokból az étkezőbe, az előszobába, sőt még a konyhai páraelszívóba is. Az N-etil-hexedron és N-etil-heptedron tartalmú, pszichoaktív hatású drogok kereskedelme révén a vádlottak több mint négymillió forint bevételre tettek szert 2019 júliusának végéig, amikor a nyomozó hatóság az anyát őrizetbe vette, majd őt a bíróság letartóztatásba helyezte.

A Hevesi Járási Ügyészség bűnszövetségben, részben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja az asszonyokat, akikkel szemben főbüntetésül végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyészség emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a két elkövetőt a közügyek gyakorlásától, rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást, és ezen túlmenően kötelezze őket a nyomozás során keletkezett csaknem 800.000 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

(Fotó: Police.hu)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések