Roppanós, hagymás, ecetes retek: sültek mellé kiváló savanyúság

Ilyenkor is készíthetsz friss savanyúságot, roppanós retekből isteni lesz a végeredmény.

Az uborka, a káposzta vagy a cékla után kipróbálnál más savanyúságot is? A hónapos retek most pont kapóra jön. Érdemes hozzá legalább kétféle hagymát tenni. Jól illik a különböző sültekhez, de szendvics mellé is kitűnő. A savanyítás a fás retek felhasználására is remek megoldás.

Hozzávalók:

- 15 dkg retek
- 10 dkg cukor
- 6 dl víz
- 1 dl ételecet (20 százalékos)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál egész bors
- 1 teáskanál mustármag

Elkészítés:

A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és forrald fel. Húzd le a tűzről, keverd addig, amíg a só és a cukor feloldódik, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.

A retek szárát távolítsd el, és alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre. A vöröshagymát pucold meg, és karikázd fel, majd a retekkel együtt rendezd egy üvegbe. Rakd hozzá a borsot, a mustármagot és a megpucolt fokhagymát, majd mehet rá a felöntőlé. Figyelj arra, hogy mindent bőven ellepjen. Akár még szegfűszeggel vagy csípős paprikával is megbolondíthatod. Zárd le, és tedd a hűtőbe. Legalább két napig hagyd pácolódni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések