A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ricciardo szerint kaotikus lesz az újrainduló Forma-1

A Renault pilótája, Daniel Ricciardo úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány utáni első Forma-1-es futam kaotikus lesz.

Az ausztrál szerint neki és társainak időre lesz szükségük ahhoz, hogy újra versenyzői módba kerüljenek. Az autós gyorsasági világbajnokságban hét hónapja nem rendeztek egyetlen viadalt sem, az idei szezon első tíz futama a pandémia miatt elmaradt, illetve elhalasztották.

A 30 éves Ricciardo a BBC Rádiónak szombaton úgy fogalmazott, hogy a rajtot egyfajta káosz jellemzi majd, remélhetőleg kontrollált formában. Elsősorban nem az autókra utalok, de sok lesz a rozsda. Az érzelmek, az izgalom és a lelkesedés kombinációja – mondta.

A Forma-1 irányítóinak tervei szerint a 2020-as idény július 5-én, az ausztriai zárt kapus versennyel veszi majd kezdetét. Akkora már négy hónapja lesz, hogy a pilóták legutóbb az autójukkal teszteltek. Ricciardo szerint némelyek bizonyára izgatottabbak lesznek, mint mások.

– Látni fogunk néhány bátor előzési kísérletet, amelyet rosszul számítottak ki. Biztos vagyok benne, hogy mindenből látunk majd egy keveset – tette hozzá a pilóta, aki eddig hét futamgyőzelmet aratott.

Arról is beszélt, hogy szerinte a tapasztaltabb versenyzők ebben a helyzetben kissé előnyben lesznek első, illetve másodéves riválisaikkal szemben.

Az idei vb március közepén kezdődött volna Ausztráliában, a melbourne-i viadalt törölték, majd ugyanerre a sorsa jutott a monacói és a francia verseny is. További hét futamot elhalasztottak. Az Osztrák Nagydíj után a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj következne a csonka idényben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések