A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakott édesburgonya kelbimbóval, baconnel és vastag sajtréteggel: sokáig eltelít

A kiadós és könnyen elkészíthető rakott édesburgonya nyúlós sajttal, ropogós baconnel ínycsiklandó fogás, amit mindenki jóízűen tüntet el a tányérjáról.

Az édesburgonya népszerűsége töretlen, amely sütve, főzve, chipsként és rakottasként is kiváló. Arról nem beszélve, hogy számtalan pozitív hatása van, kiváló antioxidáns-forrás, béta-karotinban és A-vitaminban gazdag, ráadásul hosszabb időn át képes energiát biztosítani a szervezet számára. Így nem fogsz hamar megéhezni. A rakottasba leginkább zöldségek kerülnek, a keltől még különlegesebb lesz az étel.

Hozzávalók:

- 1.5 kg édesburgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 20 dkg bacon
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, a külső levelet szedd le, vágd félbe, majd rakd lobogó, sós vízbe, és főzd forrástól számítva 10 percig. Az édesburgonya héját mosd meg, és főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor puha, szűrd le, hámozd meg, és amikor kicsit hűl, vágd azonos nagyságú karikákra.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy réteg krumplit, szórd meg sóval, borssal. Arra halmozz megmosott koktélparadicsomot, kelbimbót, és rakd rá a bacon felét. Folytasd addig a rétegezést, amíg nem fogysz ki a hozzávalókból, és locsold meg a zúzott fokhagymával és a rozmaringgal összekevert tejszínnel. A tetejére kenj tejfölt, mehet rá a maradék bacon, majd szórd meg jól reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések