A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországon júniusban szűnhet meg a különleges jogrend

Gulyás Gergely bejelentette, május 26-án benyújtja a kormánynak a jogszabály-tervezetet a rendkívüli jogrend megszűnéséről Magyarországon. A törvényt júniusban fogadhatja el a parlament.

Az a szándékunk, hogy május 26-án benyújtsuk azt a jogszabály-tervezetet a parlamentnek, melynek az elfogadásával – ami már június lesz – megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon

– mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este a HírTV-ben.

Orbán Viktor múlt héten Belgrádban elárulta, arra számít, a kormány május végén vissza tudja adni a magyar parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást.

Vasárnap este a tévében a műsorvezető kérdésére, Gulyás elmondta, a különleges jogrend megszűnése egyetlen esetben nem történne meg: ha nem csökken a megbetegedések száma, hanem radikálisan nőni kezd, akkor merül fel a kérdés, hogy milyen intézkedéseket kell hozni.

A rendkívüli jogrend nemcsak egy elvont alkotmányos fogalom, hanem olyan alapjog korlátozásra ad lehetőséget, amire nem lenne lehetősége egy jogállamban a kormánynak, az államnak – tette hozzá Gulyás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések